Reklama

Marynowane śledzie tym razem podajemy z suszonymi owocami. W końcu możemy dodać je nie tylko do kompotu, ale i do ulubionych przekąsek.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Filety przecinamy wzdłuż na pół. Owoce mieszamy. Paski filetów zwijamy w luźne ruloniki, w środek każdego wkładamy mieszankę owocową, uklepujemy delikatnie i przekłuwamy na wylot wykałaczką.

  • krok 2

    Ślimaki delikatnie układamy w salaterce, posypujemy drobno pokrojoną cebulą, dorzucamy liść laurowy, ziarenka pieprzu.

  • krok 3

    Ok. 3/4 szklanki oleju przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, octem jabłkowym i pieprzem, zalewamy ślimaki, aby były całkowicie zakryte. Przykrywamy, odstawiamy do lodówki na min. 12 godz.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 12/2017

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama