Reklama
Smaczne danie na piątkowy obiad.
Składniki:
5 Makreli ( beż głów )
2 Łyżki masła
2 Łyżki margaryny
1 Jajko
Sok z cytryny
Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy
Kroki przygotowania:
► Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem ziołowym, i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /.
► Ryby obtoczyć w rozkłóconym jajku.
► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 7 - 8 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Mnie smakuje z moimi ulubionymi duszonymi warzywami.
1 z 1

smazona_makrela
Smażona Makrela
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


