Reklama

Kolorowa, oryginalna w smaku i prosta do przygotowana. Sałatka z melonem, serem gouda, kalafiorem i salami to ciekawy pomysł do dań z grilla lub na specjalną okazję.

Składniki:

ok. 50 dag miąższu melona
25 dag sera żółtego typu gouda
garść roszponki
szklanka malutkich różyczek kalafiora
kilka plasterków salami
olej
miód
musztarda
ocet z białego wina
sól, pieprz
2 łyżki prażonych pestek dyni

Kroki przygotowania:

Melona i ser kroimy w kostkę. Mieszamy w salaterce z roszponką, kalafiorem i salami.
Z ok. 4 łyżek oleju oraz miodu, musztardy i octu do smaku ucieramy sos, polewamy sałatkę. Oprószamy solą i pieprzem, posypujemy pestkami dyni.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 7/2017.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama