Reklama
Krewetki namoczyć,odcedzić,usunąć skorupki.Utrzeć na pastę,dodać utarte jarzyny,smażyć i wymieszać
Składniki:
200 g.krewetek,
4-6 świeżych,czerwonych papryczek chilli,
8 szalotek,
2 duże łyżki oleju,
sok z cytryny,
sól.
Kroki przygotowania:
1.Krewetki namoczyć w ciepłej wodzie.Po 10 min.odcedzić i usunąć ze skorupek,utrzeć
w moździeżu na pastę i smażyć na suchej patelni przez 5 min.często mieszając.
2.Papryczki i szalotki pokroić drobno i również utrzeć w moździeżu na gładką pastę.Smaż-
-yć na oleju gorącym z 2-3 min.Dodać krewetki i zmniejszyć ogień i smażyć na rumiano
przez 15 min.
3.Dodać sok z cytryny,sól i wymieszać.Ostudzić.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


