Reklama
Czasami jesteśmy bardzo zajęci, więc z obiadem idziemy na łatwiznę i robimy coś na szybko..
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 cebula
1 mieszanka meksykańska ze słoika
1 gotowy sos meksykański ze słoika
papryka ostra kamis
pieprz kolorowy kamis
sól morska
delikat w płynie
3 łyżki oleju
Kroki przygotowania:
Piersi umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać na złoty kolor.
Dodać cebule i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Po około 8 minutach dodać odsączona z zalewy mieszankę i sos.
Na małym ogniu wszystko zagotować, przyprawić do smaku.
Podawać z makaronem lub ryżem.
Reklama
Porady:
Sprawdź przepis na tacos!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


