Reklama

Przepis opracowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczkę.

Składniki:

2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x100 g)
0,5 opakowania makaronu spaghetti
2 pęczki natki pietruszki
7 plastrów boczku
150 ml mleka
Sól i pieprz

Kroki przygotowania:

Na dużej patelni, na niewielkim ogniu podsmażamy uprzednio pokrojony boczek. Dolewamy mleka, dodajemy pokrojone serki topione. Składniki mieszamy tak długo aż połączą się w jednolitą masę. Dolewamy jeszcze odrobinę mleka i dodajemy drobno posiekaną pietruszkę. W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti, pamiętajmy aby go nie rozgotować. Kiedy makaron już się ugotuje, odcedzamy go i w małych porcjach dodajemy na patelnię z sosem. Całość dokładnie mieszamy.
Dobra rada: Jeśli chcemy, by makaron estetycznie się prezentował, przed podaniem możemy udekorować go świeżymi listkami pietruszki.

Reklama

Porady:

Zobacz też: carbonara przepis wakacyjny

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama