Reklama
Przygotowanie: 25 minut Porcja: 440 kcal
Składniki:
40 dag makaronu spaghetti
4 pomidory
łyżka oliwy
ząbek czosnku
pęczek bazylii
2 łyżki sosu pesto (ze słoika)
2 łyżki startego parmezanu
sól
Kroki przygotowania:
Kilka listków bazylii odłożyć w całości, pozostałe posiekać. Ząbek czosnku obrać, rozkroić wzdłuż.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, miąższ (bez pestek) pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek, przesmażyć pomidory, oprószyć je solą.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, osączyć, wymieszać z pomidorami (połówki czosnku wyjąć), sosem pesto i posiekaną bazylią. Na talerzach posypać parmezanem, ozdobić listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


