Reklama

To nie jest trudne, a połączenie smaków daje wyjątkowe efekty.

Składniki:

250 g sera pleśniowego typu Lazur
500 g makaronu spaghetti
100 g wędzonego boczku
0,5 litra śmietany kremówki
przyprawy i zioła do smaku

Kroki przygotowania:

Makaron gotujemy al dente.
Boczek pokrojony w kostkę podsmażamy, aż wytopią się z niego skwarki. Odstawiemy na chwilę.
Na dużą patelnie wlewamy śmietanę, wrzucamy skwarki (bez wytopionego tłuszczu) i ser pleśniowy (starty lub pokruszony). Kiedy składniki ładnie się połączą dodajemy makaron. Mieszamy i jakiś czas (3-4 minuty) podsmażamy, dodając trochę przypraw.
Po nałożeniu na talerz posypujemy ziołami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama