Reklama
Dla wielbicieli szpinaku. :)
Składniki:
Makaron spaghetti (bądź inny)
słodka śmietana 30%
2 kostki serka topionego
ok. 500gr szpinaku (mrożony bądź świeży)
świeża bazylia
1 cebula
ser żółty
sól
pieprz
czosnek
oliwa
Kroki przygotowania:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie kroimy w drobną kosteczkę cebulę i przysmażamy ją na patelni na złoto, po czym wyciskamy czosnek. (ja dałam 4 ząbki).
W osobnym garnku na oliwie rozmrażamy szpinak, po czym dodajemy zeszkloną cebulkę.
Gdy już będzie bulgotać, dodajemy śmietankę, ser topiony oraz przyprawy.
Gotowy makaron dodajemy do szpinaku i wszystko mieszamy.
Na talerzu posypujemy startym żółtym serem i dekorujemy świeżą bazylią.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


