Reklama

coś pysznego na obiad

Składniki:

500g mięsa z udźca indyka
1 cebula
3 łyżki oleju
150g wędzonego boczku
250g pieczarek
3 pomidory
1 szklanka soku pomidorowego
2 łyżki bazylii
4 łyżki gęstej śmietany
sól,pieprz

Kroki przygotowania:

Na rozgrzanym oleju smażyć mięso,aż się zarumieni.
Wyjąc je na talerz,a na pozostałym oleju stopić pokrojony boczek,dodać posiekana cebulę i gdy zrobi się szklista dodać grubo pokrojone pieczarki,obrane ze skórki pomidory,sok i usmażone mięso.
Doprawić do smaku sola i pieprzem.
Dusić przez 30 minut pod koniec duszenia wrzucić śmietanę i bazylie,chwile podgotować.
Najlepiej smakuje z ryżem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama