Reklama

Polecam pyszną surówkę z kapusty młodej z musztardą !

Składniki:

1 średnia główka kapusty młodej, sól, pieprz do smaku, 3 łyżki musztardy sarepskiej Kamis, 3 łyżki oleju Kujawski, 1,5 łyżki octu spirytusowego 10 %, 1 łyżka cukru, 1/2 pęczka koperku świeżego, 1/2 pęczka szczypiorku,

Kroki przygotowania:

Kapustę drobno poszatkować , włożyć do miski , posolić, wymieszać i lekko podusić , żeby się trochę zmorzyła.Koperek i szczypiorek drobno pokroić .W naczyniu zrobić sos :

wlać olej, dodać musztardę, cukier,ocet i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać i dodać do zmorzonej kapusty i gotowe !
Smacznego :)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama