Reklama

Przygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie: 15 minut
Porcja: 230 kcal

Składniki:

1/2 kg marchewki
2 jabłka
po 2–3 łyżki suszonych śliwek i moreli
4 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Kroki przygotowania:

Marchewki oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w niedużą kostkę. Morele i śliwki pokroić na małe kawałki (wcześniej można je namoczyć w wodzie).
Oliwę wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Marchewkę wymieszać z owocami, polać sosem, wymieszać, odstawić na 15 minut.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama