Reklama
Moc zapachów zamknięta w butelce
Składniki:
1/2 litra wody
30 dag cukru
2 łyżki miodu
1 mandarynka
około 10 cm cynamonu
1 gwiazdka anyżu
6 goździków
6 rozgniecionych ziaren kardamonu
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1/2 łyżeczki przyprawy korzennej
Kroki przygotowania:
Wodę zagotować z cukrem dodać cząstki mandarynki, miód i resztę przypraw, wymieszać oraz zagotować. Powstały pachnący płyn po wystudzeniu zostawić na noc w lodówce i następnego dnia zagotować oraz pogotować kilka minut, aby zgęstniał. Gęsty syrop przecedzić i przelać do buteleczek ja swój przelałam do butelki po Jarzębiaczku gdzie na dnie było około 1 cm oryginalnego płynu przez co mój syrop zyskał jeszcze lepszy smak.
1 z 1

syrop_korzenny
Syrop korzenny
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


