Reklama

Mięso mielone również nadaje się do szaszłyków

Składniki:

1/2 kg zmielonej szynki wieprzowej
kilka gałązek oregano
gałązka mięty
szczypiorek
3-4 ząbki czosnku
kawałek czerwonej papryki
1 cukinia
kilka pieczarek
1 papryka
1/2 puszki ananasa
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalskie
olej

Kroki przygotowania:

Do mięsa dodać posiekane zioła, szczypiorem, pokrojona w drobną kostkę paprykę czerwoną, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Cukinię i pieczarki pokroić w plastry, paprykę w kwadraty, skropić olejem i posypać przyprawami, wymieszać. Ananasa pokroić w na cztery.
Z mięsa formować niewielkie kulki i nabijać je na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i ananasem. Grillować ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Smacznego :)

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama