Reklama

Szybki i pyszny obiadek - polecam z duszoną fasolką szparagową i kartofelkami.

Składniki:

2 Sznycle wieprzowe
Tłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
1 Jajko
Tarta bułka
Czosnek ( w proszku )
Papryka słodka ( w proszku )
Papryka ostra ( w proszku )
Przyprawy: Sól / Pieprz

Kroki przygotowania:

► Sznycle okroić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić przez folię na płaty, posypać czosnkiem, solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą.
► Następnie sznycle obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażyć około 5 minut z każdej strony w dobrze rozgrzanym tłuszczu, aż filety nabiorą złotobrązowego koloru.
► Polecam z duszoną fasolką szparagową i kartofelkam

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama