Reklama

Wszyscy wiemy, że połączenie szparagów i łososia zawsze się sprawdza i jest przepyszne. Z łososia przygotowaliśmy aksamitny krem, na którym ułożyliśmy usmażone szparagi.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Śmietanę miksujemy z sokiem z limonki, łososiem i wasabi. Przykrywamy i przechowujemy w lodówce. Jajko rozbijamy widelcem, panko mieszamy z parmezanem. Szparagi zanurzamy w jajku, a potem w panko z parmezanem.

  • krok 2

    Olej rozgrzewamy w głębokiej patelni. Wkładamy szparagi i smażymy ze wszystkich stron przez 1–2 min, aż panierka będzie złocista i chrupiąca. Osączamy na ręczniku kuchennym. Na kremie z łososia rozkładamy panierowane szparagi, posypujemy posiekaną bazylią.

    Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 5/2017

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama