Reklama

Przepis na sałatkę ze szpinakiem, gorgonzolą, orzechami i awokado

Składniki:

2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
40 dag liści szpinaku
2 łyżki suszonych żurawin
10 dag łagodnej gorgonzoli
2 suszone pomidory z oliwy
dojrzałe awokado
mała czerwona cebula
SOS:
2 łyżki dżemu malinowego
2 łyżki octu z czerwonego wina
5 łyżek oleju orzechowego
sól
pieprz

Kroki przygotowania:

Orzechy prażymy na suchej patelni. W salaterce mieszamy oczyszczony szpinak, orzechy, żurawiny, pokruszoną gorgonzolę, posiekane pomidory, pokrojone drobno awokado i krążki cebuli. Z podanych składników ucieramy sos, polewamy sałatkę.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama