Reklama

pyszne mięsko

Składniki:

1 kg mięsa od szynki,
1 duża cebula,
3 ząbki czosnku,
3 liście laurowe,
4 ziela angielskie,
olej,
2 łyżki śmietany 30%,
3 łyżki mąki,
koperek,
wegeta, pieprz,
1 kostka mięsna,

Kroki przygotowania:

Mięso umyć i pokroić na grubsze plastry, do naczynia żaroodpornego wlać kilka łyżek oleju , na rozgrzny olej położyć mięso i przypiec z obu stron, dać liście i ziele , pokroić cebulkę i czosnek w kostkę , wsypać do mięsa i podpiec aby cebulka była zrumieniona tak aby uzyskać potem ciemny kolor sosu. Następnie podlać mięso wodą aby było zakryte, gotować do miękkości mięsa, dodać śmietanę, kostkę mięsnąmąkę rozrobić w odrobinie wody wlać do sosu i zagotować , dodać pokrojony koperek, przyprawić przyprawami

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama