Reklama

Przygotowanie: 40 minut
Pieczenie: 40 minut
Porcja: 520 kcal

Składniki:

20 dag mąki
1/2 kostki masła
żółtko
40 dag mielonej cielęciny
jajko
po łyżce posiekanych listków bazylii, tymianku, natki pietruszki i szałwii
łyżeczka Kurkumy
łyżka bułki tartej
kilka listków szałwii do dekoracji
sól, pieprz

Kroki przygotowania:

Z mąki, 1/2 łyżeczki soli, żółtka i masła zagnieść ciasto. Odłożyć na 1/2 godziny do lodówki.
Cielęcinę wymieszać z jajkiem, tymiankiem, bazylią, szałwią i natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
Formę żaroodporną wyłożyć ciastem, wyrównać brzegi, ponakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć masę mięsną.
Bułkę tartą wymieszać z kurkumą, posypać tartę i ułożyć listki szałwii. Piec 40 min w temp. 200°C. Podawać na ciepło lub na zimno.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama