Reklama

Tort na letnie przyjęcie. Oto deser doskonały. Jest pełen owoców i fantastycznie orzeźwia. Ale przede wszystkim zachwyca smakiem. Palce lizać!

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Górę i dół arbuza odetnij. Środek wytnij ostrym nożem, tworząc walec. Wyrównaj go, by był w miarę gładki. To ułatwi nakładanie kremu śmietanowego. Orzechy posiekaj, by powstały małe kawałki.

  • krok 2

    Śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec dodaj cukier puder do smaku. Arbuza wytrzyj dokładnie ręcznikiem papierowym z soku. Łyżką nałóż porcje śmietany i rozsmaruj łopatką do masy.

  • krok 3

    Boki obsyp orzechami lub uprażonymi płatkami migdałów. Górę udekoruj wiórkami kokosowymi. Owoce umyj, oczyść z szypułek I ogonków. Większe pokrój. Ułóż dekoracyjnie na wierzchu tortu arbuzowego. Schłodż kilka minut w lodówce lub podawaj od razu.

Porady:

Śmietanę można zastąpić serkiem śmietankowym.

Zobacz przepis: tort z ciasta filo z musem czekoladowym

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama