Reklama

Czy kanapki mogą prezentować się tak odświętnie i okazale? Tak, jeśli zrobicie z nich taki tort kanapkowy z szynką, serem i ziołową pastą.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Bochenek chleba: przecinamy w poprzek na trzy pajdy, nasączamy bulionem i odkładamy.

  • krok 2

    Pasta szynkowa: miksujemy starty ser żółty z szynką i majonezem.

  • krok 3

    Pasta ziołowa: ucieramy serek śmietankowy z masłem, a następnie mieszamy z posiekaną natką i korniszonami.

  • krok 4

    Tort kanapkowy: na jeden plaster chleba nakładamy pastę szynkową, przykrywamy drugim plastrem, który smarujemy pastą ziołową. Przykrywamy trzecim plastrem. Dociskamy, smarujemy po całości serkiem śmietankowym.

  • krok 5

    Dekoracja: ozdabiamy dodatkami takimi jak fantazyjnie udrapowana szynka i plastry rzodkiewki. Dokoła przylepiamy dymki (najlepiej przecięte wzdłuż na pół). Za długie szczypiory trochę przycinamy i wykorzystujemy do dodatkowej dekoracji.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama