
Tort kanapkowy z pastami warzywnymi
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- czerstwy chleb: 1 szt.
- bulion warzywny: 125 ml
- awokado: 1 szt.
- czosnek: 1 ząbek
- sok z cytryny: 15 ml
- sól: 9 g
- pieprz czarny: 9 g
- kiełki rzodkiewki: 30 g
- majonez: 30 g
- ogórek: 0.5 szt.
- rzodkiewka: 5 szt.
- szczypiorek: 0.5 pęczka
- serek śmietankowy: 100 g
- papryka: 1 szt.
- makrela wędzona: 100 g
- suszone pomidory: 3 szt.
- olej: 45 ml
- papryka w proszku: 3 g
Sposób przygotowania
krok 1
Bochenek przecinamy wzdłuż na 4 pajdy. Rozkładamy na folii spożywczej, nasączamy i odkładamy do schłodzenia. Składniki na poszczególne pasty (z awokado, ogórkowa z serkiem i rzodkiewkami, paprykowa z makrelą), dokładnie mieszamy lub miksujemy. Przygotowane pajdy chleba przekładamy pastami, składamy, dociskamy, smarujemy z boków i góry serkiem kremowym, dekorujemy kawałkami papryki, szczypiorkiem, roszponką i kiełkami.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 4/2018.

