Reklama

Tort kanapkowy z pastami warzywnymi to kolejny pomysł na urozmaicenie świątecznego śniadania. Pasty warzywne zachwycą wyglądem. Tort kanapkowy to idealna propozycja na rodzinne spotkania.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Bochenek przecinamy wzdłuż na 4 pajdy. Rozkładamy na folii spożywczej, nasączamy i odkładamy do schłodzenia. Składniki na poszczególne pasty (z awokado, ogórkowa z serkiem i rzodkiewkami, paprykowa z makrelą), dokładnie mieszamy lub miksujemy. Przygotowane pajdy chleba przekładamy pastami, składamy, dociskamy, smarujemy z boków i góry serkiem kremowym, dekorujemy kawałkami papryki, szczypiorkiem, roszponką i kiełkami.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 4/2018.

Porady:

Zobacz także: tort kanapkowy z wędzoną szynką

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama