Reklama
tort kasetowy
Składniki:
*6 jajek
*cukier waniliowy
*1,5 szklanki cukru
*1,5 szklanki mleka
*2 kostki masła
*1/3 szklanki alkoholu
*garść migdałów i orzechów laskowych
*biszkopt jak do każdego tortu
Kroki przygotowania:
1) Jajka, cukier waniliowy, cukier oraz mleko ubić na parze do zagotowania i ostudzić.
2) Do masła dodawać stopniowo masę jajeczną na koniec dodać alkohol i wymieszać.
3) Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao rodzynki i wiśnie a do drugiej pokrojoną drobno gorzka czekoladę zmielone migdały i orzechy laskowe.
40 Biszkopt przekroić na dwie części na pierwszej położyć ciemny krem na to drugą część biszkoptu a na niego masę biała.
5)Ozdobić
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


