Reklama

Przepis na tortillę z papryką i pomidorami

Składniki:

2 ziemniaki
strąk czerwonej papryki
łyżka oleju
cebula
6 jajek
łyżka masła
kilka gałązek posiekanego tymianku
4–5 koktajlowych pomidorków
5 dag startego parmezanu
sól
pieprz

Kroki przygotowania:

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
■ Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie ok. 15 min (nie rozgotować), osączyć, obrać ze skórki i pokroić na ósemki. Paprykę oczyścić z nasion, umyć, osuszyć i pociąć na paski. Na rozgrzanym
oleju zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać przygotowaną paprykę i smażyć razem około 10 minut, mieszając. Oprószyć solą, delikatnie połączyć z ziemniakami.
■ Jajka rozmącić, doprawić solą i pieprzem. Masę jajeczną wylać na patelnię pomiędzy warzywa, dodać
kawałki masła i połowę tymianku. Smażyć tortillę przez około 4 minuty na średnim ogniu, od czasu do
czasu poruszając patelnią, aby masa jajeczna ściekła na dno patelni i przyrumieniła się. Pod koniec smażenia dodać pokrojone na cząstki pomidorki i posypać parmezanem. Kroić jak pizzę i podawać posypane pozostałym tymiankiem.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Reklama

Porady:

Wypróbuj prosty przepis na tortille - domowe placki

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama