
Tosty z awokado, łososiem i ogórkiem
Czas całkowity:
Reklama
Tosty z awokado, łososiem i ogórkiem to przykład łączenia zgranego duetu łososia i ogórka z aksamitnym awokado. Spróbuj jako pożywną, szybką przekąskę w ciągu dnia.
Składniki:
awokado
4 łyżki kremowego serka śmietankowego
sok z cytryny
sól, pieprz
4 kromki ciemnego chleba z formy
kilka płatków wędzonego łososia
świeży ogórek wąż
kilka dużych rzodkiewek
garść zieleniny: koperku, kiełków, ziół oliwa
Kroki przygotowania:
Miąższ awokado ucieramy z serkiem oraz sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku. Chleb podpiekamy, smarujemy pastą awokado, przykrywamy płatkami łososia, plastrami ogórka i rzodkiewki. Posypujemy zieleniną, skrapiamy oliwą, oprószamy pieprzem.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

