
Tosty z papryką i cebulą to prosta przekąska do spożycia w ciągu dnia. Ziarna słonecznika są dodatkową porcją witamin i delikatnie chrupią.
Składniki:
4 kromki ciabatty
oliwa
ząbek czosnku, posiekany
plastry prosciutto
awokado – obrane, wypestkowane, pokrojone w plastry
duży mięsisty pomidor, pokrojony w plastry „w poprzek”
pomarańczowa papryka, oczyszczona, pokrojona w plastry
1/2 czerwonej cebuli, pociętej w piórka
pesto
4 łyżeczki uprażonych ziaren słonecznika
Kroki przygotowania:
Kromki ciabatty smarujemy oliwą i czosnkiem, podsmażamy na złoto i chrupiąco. Na wierzchu kładziemy pozostałe składniki, smarujemy pesto, posypujemy słonecznikiem.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017.
Porady:
Zobacz także: tosty z bobem i twarożkiem
Notka redakcyjna:
Jeśli zaplanujemy na śniadanie tosty, ominie nas poranna wyprawa po pieczywo – można przecież wykorzystać wczorajszy chleb, który po przysmażeniu i tak będzie cudownie smaczny, rumiany, pachnący i chrupiący.

