Reklama

Tosty ze szparagami, fetą i groszkiem to kolejna propozycja na chrupiące śniadanie. Awokado, szparagi i feta to zgrane trio. Spróbuj tostów ze szparagami, fetą i zaskakującym groszkiem.

Składniki:

6 zielonych szparagów, pokrojonych na ok. 3-cm kawałki
oliwa
duże awokado
sok z 1/2 cytryny
łyżka natki pietruszki
sól, pieprz
4 kromki dobrego chleba na zakwasie
1/2 szklanki mrożonego groszku, blanszowanego przez 1–2 min
kawałek sera typu feta
2 łyżki prażonych i solonych pistacji

Kroki przygotowania:

Szparagi podduszamy na oliwie, aby zmiękły, ale zachowały jędrność. Miąższ awokado miksujemy albo rozgniatamy na papkę widelcem razem z sokiem z cytryny, natką oraz solą i pieprzem do smaku. Chleb opiekamy na chrupiąco lub podsmażamy na oliwie. Smarujemy pastą awokado, układamy szparagi i groszek, posypujemy serem i pokruszonymi pistacjami.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama