
Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- twaróg: 100 g
- śmietana 18%: 2 łyżki stołowe
- rzodkiewka: 1 pęczek
- ogórek: 1 szt.
- szczypiorek: 1 pęczek
- sól: 1 szczypta
- pieprz czarny: 1 szczypta
Sposób przygotowania
krok 1
Rzodkiewkę, ogórek i szczypiorek dokładnie myjemy. Ogórka obieramy ze skórki. Rzodkiewki i ogórka kroimy w drobną kostkę - możemy zostawić jedną rzodkiewkę i kawałek ogórka do dekoracji (kroimy je w plasterki). Szczypiorek drobno siekamy.

krok 2
W misce rozdrabniamy widelcem twaróg. Następnie dodajemy do niego śmietanę, dorzucamy rzodkiewkę, ogórek i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem.


