Reklama

Mięsne danie na duży głód - udka z kurczaka z brukselkami z dodatkiem chorizo. Pikantne, sycące, nieco rozgrzewające. Zdecydowanie dla fanów mięsnych obiadków.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    W dużym szerokim rondlu z grubym dnem rozgrzewamy olej, wsypujemy mąkę, mieszając zasmażamy na złoto.

  • krok 2

    Wrzucamy pokrojoną w pióra cebulę, pocięty w plasterki czosnek i pokrojone na duże kawałki udźce, smażymy, mieszając, ok. 5 min.

  • krok 3

    Dodajemy pokrojoną w paski paprykę, kostki karto i i brukselki, oprószamy solą i pieprzem, posypujemy oregano, mieszamy z pokrojonym w grubsze plasterki chorizo, zalewamy ok. 3/4 l wody. Przykrywamy, dusimy na małym ogniu ok. 1 godz. i 15 min. Przyprawiamy solą i pieprzem.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 2/2017

Porady:

Zobacz też: marynowany kurczak z grilla

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama