
Udka z kurczaka z brukselką
Czas całkowity:
Przejdź do składników
Sposób przygotowania
krok 1
W dużym szerokim rondlu z grubym dnem rozgrzewamy olej, wsypujemy mąkę, mieszając zasmażamy na złoto.
krok 2
Wrzucamy pokrojoną w pióra cebulę, pocięty w plasterki czosnek i pokrojone na duże kawałki udźce, smażymy, mieszając, ok. 5 min.
krok 3
Dodajemy pokrojoną w paski paprykę, kostki karto i i brukselki, oprószamy solą i pieprzem, posypujemy oregano, mieszamy z pokrojonym w grubsze plasterki chorizo, zalewamy ok. 3/4 l wody. Przykrywamy, dusimy na małym ogniu ok. 1 godz. i 15 min. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 2/2017

