
Wegańska gorąca czekolada z piankami
Czas całkowity:
Przejdź do składników
- pianki marshmallow: 50 g
- syrop klonowy: 5 g
- mleko migdałowe: 500 ml
- czekolada wegańska: 100 g
- cynamon: 1 szt.
- kardamon: 2 szt.
Wartości odżywcze: na porcję
- kcal404
- tłuszcz28g
- tłuszcz nasycony16g
- węglowodany30g
- cukry15g
- błonnik3g
- białko6g
Sposób przygotowania
krok 1
Podgrzewanie: kruszymy strąki kardamonu (można pominąć). Wszystkie składniki, z wyjątkiem pianek marshmallow, przekładamy do rondelka, ustawiamy go na małym ogniu. Często mieszamy, aż czekolada się rozpuści.
krok 2
Przyprawy: całe przyprawy usuwamy łyżką cedzakową, wyrzucamy je, bo nie będą nam dłużej potrzebne.
krok 3
Podanie: wegańską gorącą czekoladę rozlewamy do dwóch kubków. Wierzch dekorujemy wegańskimi piankami marshmallow. Dodatkowo można posypać startą czekoladą.
Źródło: serwis partnerski BBCgoodfood.com,

