Reklama

Meksykańska quesadilla to pożywna przekąska w stylu street food. Przepis jest szybki i prosty, a przy tym zawiera mnóstwo składników odżywczych i witamin.

Składniki:

8 placków pszennej tortilli
1 puszka czarnej fasoli (ok. 300 g)
1 puszka kukurydzy (ok. 300 g)
1 papryka
2 pomidory
chili
tymianek
suszona lub świeża natka kolendry
sól
pieprz

Kroki przygotowania:

Pomidora i paprykę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na patelni
dodajemy przyprawy. Gdy sok z warzyw odparuje
dodajemy fasolę i kukurydzę. Przez chwilę podsmażamy. Na każdy placek tortilli nakładamy farsz. Układamy go tak
aby zajmował tylko połowę placka. Następnie zamykamy tortillę (zginamy ją na pół) i podgrzewamy na patelni lub w opiekaczu. Podajemy na ciepło.Quesadillę podajemy z guacamole lub innym meksykańskim sosem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama