Reklama
Pyszne chińskie danie
Składniki:
500 g wieprzowiny (szynka,łopatka)
1,5 łyżeczki przyprawy 5 smaków
2 łyżeczki sosu teriyaki
2 marchewki
pieprz
50 g pora
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
1 łyżeczka suszonego koperku
ryż ugotowany na sypko
łyżka tłuszczu
Kroki przygotowania:
Wieprzowinę pokroić na paseczki, włożyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć, dodać przyprawę 5 smaków i sos teriyaki, oraz marchewki pokrojone w słupki, dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając podlewać odrobiną wody, pod koniec odparować i dodać pietruszkę i koperek. Podawać z ryżem.
1 z 1

wieprzowina_5_smakow
Wieprzowina 5 smaków
Reklama
Porady:
Zobacz też: Burger z szarpaną wieprzowiną i ogórkiem kiszonym
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


