Reklama

naleśniki przekładane serem,polecam....

Składniki:

8 naleśników
750g twarogu
4 pomidory
2 ogórki
2 pęczki rzodkiewek
sól
pęczek szczypiorku
pęczek natki pietruszki
pęczek bazylii
4 łyżki startego żółtego sera
pieprz
4 łyżki soku z cytryny
8 łyżek oleju
łyżeczka musztardy
kilka listków sałaty

Kroki przygotowania:

Ser wymieszać z posiekaną zieleniną( łyżkę szczypiorku odłożyć) i startym serem żółtym. Doprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami soku z cytryny. Masą smarować naleśniki, układając jeden na drugim (posmarować także wierzch tortu).
Ogórki obrać, rzodkiewki pokroić w talarki. Resztę warzyw umyć i pokroić w cząstki. Ułożyć wokół tortu.
Olej wymieszać z resztą soku z cytryny, musztardą, solą i pieprzem. Sokiem skropić warzywa. Całość posypać resztą szczypiorku, ozdobić sałatą.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama