Reklama
Wołowina w sosie śmietanowym z ryżem.
Składniki:
500g ładnej wołowiny
2 cebule
4 ząbki czosnku
czarny pieprz
papryka w proszku
4 łyżki masła
mąka
1 opakowanie śmietany 12%
4 kolorowe papryki
Kroki przygotowania:
Wołowinę pokroić w cienie paski lub kostkę, podsmażyć wraz z cebulą i czosnkiem. Dodać czarny pieprz grubo mielony i paprykę w proszku. Gdy mięso będzie obsmażone z każdej strony, zalać zimną wodą i gotować aż wołowina będzie miękka. Masło rozpuścić w garnku i zmieszać z mąką aż powstanie jednolita gęsta masa. Dodać do mięsa i szybko wymieszać, żeby zapobiec powstawaniu grudek. Dolać śmietany, gotować jeszcze 2-3 minuty. Dodać paprykę, pociętą w kostkę.
Podawać z ryżem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


