Reklama

Tym razem keks podajemy w wersji wytrawnej. Do ciasta wkładamy mozzarellę, która po upieczeniu będzie apetycznie się ciągnąć. W połączeniu z pomidorkami to naprawdę pyszne danie.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180°C. W dużej misce mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka, mleko, olej, sól i pieprz. Mieszamy energicznie, aż do uzyskania jednorodnej masy. Dodajemy suszone pomidory, bazylię, sól, pieprz i ponownie mieszamy.

  • krok 2

    Do natłuszczonej formy keksowej wlewamy połowę ciasta, układamy obok siebie kulki mozzarelli i przykrywamy resztą ciasta. Na wierzchu układamy gałązkę z nieoderwanymi pomiorkami. Pieczemy przez 40 min. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy przed podaniem.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2019

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama