Reklama

Pieczone jabłka inaczej niż zwykle - zamiast użyć całych owoców, kroimy je w cząstki i doprawiamy na wytrawnie papryką i rozmarynem.

Reklama

Sposób przygotowania

  • krok 1

    Umyte jabłka osuszamy, kroimy ze skórką (najlepiej za pomocą krajalnicy) na równe cząstki. Wkładamy do dużej żaroodpornej formy, mieszamy z sokiem z cytryny, masłem, cydrem i przyprawami wedle uznania, jednak jabłka powinny być pikantne. Pieczemy w temp. 180°C, aż zmiękną, ale zachowają kształt. Przed podaniem posypujemy skórką z cytryny. Podajemy na gorąco.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 12/2017

Porady:

Najlepsze do wszelkich pieczonych mięs, zwłaszcza kaczki, gęsi i karkówki.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama