
Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry
Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry to szybka przekąska na bazie wcześniej przygotowanego curry. Rodzinny obiad stanie się prawdziwą ucztą z zapiekanymi warzywami z dodatkiem curry.
Składniki:
Kilka łyżek curry z kalafiora (link do przepisu poniżej)
Mielone mięso (lub krewetki)
Kilka ząbek czosnku
Kumin
Ryż ugotowany na półtwardo
Warzywa do faszerowania: papryki
pomidory
cukinie
Odrobina bulionu
Do posypania: zielenina
Sos do podania: gęsty jogurt
mielona papryka i czosnek
Kroki przygotowania:
Curry z kalafiora mieszamy z mielonym mięsem (lub krewetkami) podsmażonym z czosnkiem i kuminem
oraz ugotowanym na półtwardo ryżem.
Faszerujemy wydrążone papryki
pomidory lub cukinie
skrapiamy bulionem i zapiekamy
aż warzywa będą miękkie
ale jędrne.
Posypujemy zieleniną. Zapiekane warzywa faszerowane kalafiorowym curry podajemy z sosem na bazie gęstego jogurtu
mielonej papryki i czosnku.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 7/2018.
Porady:
Zobacz: curry z kalafiora

