Reklama
pyszne domowe zapiekanki ;)
Składniki:
20 dag salami z przyprawami
30 dag pieczarek
2 duże cebule
ser żółty- starty
masło czosnkowe ( przepis na mojej stronie ;) )
1 długa bułka
6 kajzerek
sól
pieprz
chili
Kroki przygotowania:
pieczarki umyć, obrać,pokroić w drobną kostkę, salami i cebulę także.
Wszystkie składniki razem podsmażyć, dodać przyprawy.
Bułki pokroić, każdą kromkę posmarować masłem czosnkowym.
( W między czasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni )
Gotowy farsz nakładać po trochu na każdą kromkę, posypać serem
Piec w piekarniku około 20 min.
( do zapiekanek świetnie pasuje sos czosnkowy oraz pikantny sos sambala )
1 z 1

zapiekanki_z_salami
Zapiekanki z salami
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


