Zupa emmentalerowo- śmietankowa z pulpecikami i makaronem
Pyszna i aksamitna zupa o delikatnym smaku. Polecam!:)
Składniki:
1 serek topiony emmentaler
1 serek topiony śmietankowy
35 dag mięsa mielonego
1 cebula
15 dag makaronu
1 pęczek natki pietruszki
2 kostki mięsne
1 kość schabowa wędzona/ żeberka
papryka czerwona słodka sproszkowana
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
mąka pszenna
maggi
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
Kroki przygotowania:
Do garnka z wodą wrzucamy: liście laurowe, ziele ang, kość schabową i kostki mięsne. Gotujemy.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do mięsa mielonego, przyprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy małe kuleczki i obtaczamy je w mące.
Serki kroimy na małe kawałeczki, wrzucamy do gotującego się wywaru i mieszamy do momentu ich rozpuszczenia się.
Następnie wrzucamy pulpeciki i makaron. Gotujemy cały czas mieszając.
Kiedy makaron jest już al dente, a pulpeciki ugotowane dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zaprawiamy zupę śmietaną.
Przyprawiamy do smaku maggi i pieprzem.
Rozlewamy na talerzyki i posypujemy słodką papryką.
SMACZNEGO:)
1 z 1

zupa_emmentalerowo_smietankowa_z_pulpecikami_i_makaronem
Zupa emmentalerowo- śmietankowa z pulpecikami i makaronem


