Reklama

pyszna zypa fasolowa idealna w sezonie

Składniki:

2 l woda,
2 szkl fasoli,
1 szt marchewki,
1 pęczek pietruszki zielonej,
4 liście laurowe,
4 szt ziela angielskiego,
2 Kostki rosołowe
3 łyżki śmietany 30 %,
1 łyżeczka mąki,
do smaku pieprz,
do smaku Kucharek - uniwersalna,
do smaku koper świeży,
2 ziemniaki

Kroki przygotowania:

Do garnka dać wodę , zagotować, wsypać fasolę i pokrojoną marchewkę, gotować. Dodać ziemniaki , natkę pietruszki, ziele angielskie, liście laurowe, kostki rosołowe, gotować do miękkości jarzyn, mąkę , śmietanę i odrobinę wody wymieszać razem, wlać do zupy , doprawić przyprawami do smaku, dodać pokrojony koperek.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama