Reklama
Zupa grzybowa z kaszą gryczaną
Składniki:
150 g świeżych grzybów lub 20 g suszonych,
50 g kaszy gryczanej,
4 łyżki oleju,
40 g cebuli,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka przyprawy warzywnej,
50 ml kwaśnej śmietany,
ocet,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
liść laurowy.
Kroki przygotowania:
Posiekać cebulę i czosnek. Grzyby pokroić w plasterki, a kaszę umyć. Rozgrzać olej i podsmażyć cebulę. Dodać grzyby i czosnek i dalej smażyć. Doprawić solą i przyprawą warzywną. Dodać kaszę, liść laurowy i zalać wodą. Gotować na małym ogniu. Doprawić pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawić octem i posypać natką pietruszki.
Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


