Reklama

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 20 minut Porcja: 285 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

puszka kukurydzy
2 łyżki masła
cebula
2 ziemniaki
2 szklanki bulionu warzywnego
150 ml śmietanki
2–3 łyżki ostrego żółtego sera
szczypta chili
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz

Kroki przygotowania:

Cebulę i ziemniaki obrać. Cebulę bardzo drobno posiekać. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę.
W garnku rozgrzać masło
zeszklić cebulę. Dodać ziemniaki
bulion
gotować około 15 minut
aż ziemniaki będą miękkie.
Wlać śmietankę
dodać kukurydzę i połowę zalewy. Doprawić chili
solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut na małym ogniu
mieszając od czasu do czasu. Przed podaniem posypać żółtym serem i natką.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama