Wyśmienita zupa,polecam.
Składniki:
40 dkg schabu karkowego
30 dkg kiełbasy myśliwskiej
2 marchewki
1/2 selera
20 dkg fasolki szparagowej
30 dkg pieczarek
1 por
1 duża papryka czerwona
1 pietruszka
1 puszka groszku
1/2 litra soku pomidorowego
1 cebula
5 małych ogórków kwaszonych
ziele jałowca
ziele angielskie
listek laurowy
sól
pieprz ziołowy
ziarenka smaku lub kucharek do smaku
1 łyżka masła roślinnego
Kroki przygotowania:
Schab pokroić w słupki,kiełbasę myśliwską też, podsmażyć na maśle na patelni razem z cebulą i pieczarkami.
Wrzucić do garnka, dodaj pokrojone w słupki warzywa, marchew, pietruszkę selera, pokrojonego pora, fasolka szparagowa.
Zalać 2 litrami wody lub wg uznania.
Dodać przyprawę sól, pieprz, ziarna jałowca, ziele angielskie, listek laurowy, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać, ogórki, paprykę, groszek konserwowy i sok pomidorowy.
Gotować jeszcze wszystko, około 20 min na małym ogniu.
Przyprawić wg własnego smaku.(można zaprawić śmietanką, lub zagęścić zasmażką)
Smacznego.


