Reklama

Przepis na zupę paprykową z pesto i oliwkami.

Składniki:

po 3 duże czerwone i żółte papryki
2 cebule
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
kilka gałązek oregano
kostka bulionowa
sól
pieprz cayenne
łyżka balsamico
4 łyżki pesto
garść oliwek faszerowanych papryką
oregano do dekoracji
3/4 l przefiltrowanej wody

Kroki przygotowania:

Oczyszczone papryki kroimy na kawałki, cebule i czosnek siekamy.
W garnku rozgrzewamy oliwę, szklimy czosnek i cebulę, dokładamy paprykę i listki oregano, chwilę dusimy.
Zalewamy 3/4 l przefiltrowanej, ciepłej wody, wrzucamy kostkę rosołową, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. 30 min, miksujemy na krem, przyprawiamy solą i cayenne oraz balsamico.
Zupę rozlewamy do miseczek, każdą porcję dekorujemy łyżką pesto, wkładamy pokrojone w plasterki oliwki i gałązki oregano.

Reklama

Porady:

Zupa przygotowana na bazie wody przefiltrowanej przy użyciu filtra magnezowego zachwyci nie tylko pięknym kolorem, ale również esencjonalnym zapachem. Sprawi również, że smak naszej potrawy będzie bardziej wyrazisty. Twarda woda zmniejsza intensywność smaku dań, wydłuża czas gotowania mięsa i warzyw. Dlatego na ratunek przychodzą filtry dzbankowe. Wystarczy nalać wodę z kranu do filtra dzbankowego i odczekać kilka chwil, aż się przefiltruje. Po tym czasie idealnie nadaje się do gotowania, a także bezpośredniego picia. http://sklep.dafi.pl/

Notka redakcyjna:

Rekomendujemy oczyszczenie wody kranowej przy użyciu dzbanka filtrującego z filtrem magnezowym Mg+, który dodatkowo zmineralizuje ją cennym magnezem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama