Zupa winna z cynamonem i biszkoptami
Przepis na zupę z winem, cynamonem i biszkoptami
Składniki:
1 kg truskawek + kilka do dekoracji
mielony cynamon
kilka goździków
pełna szklanka słodkiego czerwonego wina
cukier
szklanka płynnej kremówki
melisa do dekoracji
biszkopty lady fingers
Kroki przygotowania:
Oczyszczone truskawki zalewamy 2 szklankami wody, oprószamy cynamonem, dokładamy pokruszone goździki, miksujemy i przecieramy przez sitko. Mieszamy z czerwonym winem i cukrem do smaku, zagotowujemy. Zupę lekko studzimy, mieszamy ze śmietanką, rozlewamy. Każdą porcję dekorujemy truskawkami i listkami melisy, posypujemy pokruszonym biszkoptem, oprószamy cynamonem, obok kładziemy jeszcze kilka biszkoptów.
Zobacz inne przepisy:
Zupa z pomarańczą i kluseczkami
Chłodnik z arbuzem i fetą
Chłodnik z papryka i czosnkiem
Gazpacho z balsamico
Zupa szparagowa z konfiturą


