Reklama

Przepis na zupę z winem, cynamonem i biszkoptami

Składniki:

1 kg truskawek + kilka do dekoracji
mielony cynamon
kilka goździków
pełna szklanka słodkiego czerwonego wina
cukier
szklanka płynnej kremówki
melisa do dekoracji
biszkopty lady fingers

Kroki przygotowania:

Oczyszczone truskawki zalewamy 2 szklankami wody, oprószamy cynamonem, dokładamy pokruszone goździki, miksujemy i przecieramy przez sitko. Mieszamy z czerwonym winem i cukrem do smaku, zagotowujemy. Zupę lekko studzimy, mieszamy ze śmietanką, rozlewamy. Każdą porcję dekorujemy truskawkami i listkami melisy, posypujemy pokruszonym biszkoptem, oprószamy cynamonem, obok kładziemy jeszcze kilka biszkoptów.
Zobacz inne przepisy:
Zupa z pomarańczą i kluseczkami
Chłodnik z arbuzem i fetą
Chłodnik z papryka i czosnkiem
Gazpacho z balsamico
Zupa szparagowa z konfiturą

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama