Reklama
Zupa jest lekka szybka i smaczna!
Składniki:
5 ziemniaków
1marchewka
1cebula
400gr mięsa mielonego(łopatka)
1cebula do mięsa
2łyżki smalcu (do smażenia warzyw)
przyprawy (sol, pieprz, liść laurowy)
Kroki przygotowania:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę ,zalać woda i wstawić do gotowania.Marchewkę zetrzeć na tarce ,cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu.,jak ziemniaki będą na pół gotowe dodać usmażone warzywa.Mięso doprawić solom, pieprzem i wetrzeć tam cebule ,zrobić frykadelki to takie jak pulpeciki (zdjęcie) Kiedy ziemniaki będą gotowe rzucić tam frykadelki i gotować jeszcze z 15 min.Na samym końcu dodać pokrojona pietruszkę i ząbek czosnku.
1 z 1

zupa_z_frykadelkami
Zupa z frykadelkami.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama


