Reklama

Superszybka, smaczna i niedroga zupa, a przy tym nietypowa.

Składniki:

150 g serka topionego (śmietankowy lub naturalny)
3 szklanki rosołu
2 jajka
3-4 łyżki mąki
sól
pieprz
bazylia
2 łyżki śmietany

Kroki przygotowania:

1. Rosół rozcieńcz szklanką wody i podgrzewaj na niedużym ogniu.
2. Serek topiony włóż do rondelka, zalej odrobiną rosołu, dodaj 2 szczypty suszonej bazylii i podgrzewając rozetrzyj na gładką masę.
3. Przygotowaną masę wlej do stojącego na ogniu wywaru.
4. Jajka wbij do kubeczka, dodaj mąkę i wymieszaj do uzyskania jednolitego ciasta.
5. Wlewaj ciasto cienkim strumieniem do gotującej się zupy, zdejmij z ognia i zabiel śmietaną. Smacznego!!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama