Reklama

Zupa - Zielona Wiejska

Składniki:

1,5 l bulionu wołowego
sól
70 dag mostka wołowego
50 dag małych ziemniaków
20 dag krótkiego makaronu szpinakowego
po 1/2 paczki mrożonej fasolki szparagowej, bobu i groszku (najlepiej w strączkach)
pieprz
6 łyżek gotowego pesto z bazylii
kawałek parmezanu

Kroki przygotowania:

Przepis na zupe - Zielona Wiejska
Bulion zagotowujemy z łyżeczką soli, wkładamy mięso i gotujemy na małym ogniu ok. 2 godz. 20 min. Przed końcem dokładamy obrane, przecięte na połówki lub ćwiartki ziemniaki. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku, mniej więcej w połowie gotowania dokładamy do niego mrożone warzywa i gotujemy, aż wszystko będzie jędrne, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Ziemniaki i mięso wyjmujemy z bulionu, mięso kroimy w kostkę. Bulion przecedzamy przez sitko wyłożone dodatkowo gazą. Do talerzy rozkładamy makaron z warzywami i mięso z ziemniakami, oprószamy solą i pieprzem, zalewamy gorącym bulionem. Do każdej porcji dokładamy łyżkę pesto i posypujemy suto wiórkami
parmezanu.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama